09 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C

ÇOCUK YAPANA 75 BİN DOLAR!

Çocuk yapana 75 bin dolar!

Güney Kore'nin düşük doğum oranlarıyla mücadele etmek için atılan adımların en sonuncusu, bir inşaat firması tarafından geldi.

01 Nisan 2024 Pazartesi 21:21

Seul merkezli Booyoung Group, çalışanlarını teşvik etmek amacıyla her çocuk başına 75 bin dolarlık bir ödeme vaadiyle dikkat çekti.

Şirketin düzenlediği bir basın toplantısında duyurulan bu programla, çalışanlarının çocuk sahibi olmaları teşvik edilirken, ülkenin doğum oranlarının da artırılması hedefleniyor. Booyoung Group, her bebek sahibi olan çalışanına 100 milyon Kore wonu (yaklaşık 75 bin dolar) ödeme yapmayı planladığını duyurdu.

Ayrıca, şirketin 2021'den bu yana toplamda 70 bebek sahibi olan çalışanlarına 7 milyar Kore wonu (yaklaşık 5,25 milyon dolar) nakit ödeme yapacağı belirtildi.

Üç çocuğa sahip olan çalışanlar içinse daha büyük ödüller öngörülüyor. NTV’den Tarık Kızıldağ’ın haberine göre, hükümetin inşaat için arazi tahsis etmesi durumunda, üç çocuğa sahip olan çalışanlara 300 milyon Kore wonu (yaklaşık 225 bin dolar) nakit veya kiralık konut alma seçenekleri sunulacak. 

Güney Kore'nin düşük doğum oranları, ülkenin geleceğiyle ilgili endişeleri artırıyor. Uzmanlar, bu oranın 2025 yılına kadar daha da düşmesini bekliyorlar. Şirket yetkilileri, bu programla ülkenin geleceğiyle ilgili endişelere katkıda bulunan bir şirket olarak tanınmayı umduklarını belirtti.

Kaynak: İtifak

 

 

 
 

 

 
 

 

 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.