19 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara26°C

ÇUKURCA'DA AÇLIK GREVİ AÇIKLAMASI

Çukurca'da açlık grevi açıklaması

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından ‘açlık grevi’ ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

05 Kasım 2012 Pazartesi 13:51

BDP binası önünde toplanan kalabalık adına bir açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Servet Tunç, açlık grevinin 55. gününe girdiğini söyledi. Tunç, “Çukurca halkı olarak demokratik ve barışçıl bir zeminin oluşması için Kürt halkının meşru taleplerinin dikkate alınmasını istiyoruz.

Ölümlerin olmaması için Başbakan ve hükümetin bunu basit bir sorun olarak görmekten çıkıp ciddi bir şekilde bunu düşünmelerini ve üzerinde durulmasını, ölümlerin olması durumunda Türkiye’nin daha da kötü bir sürece gireceğini tahmin ediyoruz. Bin yıldır kardeş olarak yaşadık, ama ne yazık ki anadilde savunma ‘bilinmeyen bir dil’ olarak söyleniliyor.

Biz bu hakareti kabul etmiyoruz, ayrıca Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin son bulması için uluslararası kuruluşlara çağrı yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.