15 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara16°C

ÇUKURCA'DA ASKERİ HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Çukurca'da askeri hareketlilik sürüyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesinden Kuzey Irak sınırına zırhlı araçlar sevk edilirken, helikopter trafiği de sürüyor.

21 Ekim 2011 Cuma 10:59

Kekliktepe bölgesinde 24 askerin yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan kara harekatının ardından, Çukurca ilçesinde askeri hareketlilik en üst seviyede. Çukurca 21. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığından çıkan 10 adet 'Kirpi' ismi verilen mayına dayanıklı zırhlı araçtan oluşan konvoy, jammerlar eşliğinde Kekliktepe bölgesine sevk edilirken, yolda güvenlik önlemi alan askerler kuş uçurtmuyor.


Gazetecilerin bugün de Kekliktepe bölgesine geçmelerine izin verilmezken, Kuzey Irak sınırından gelen bir helikopter ise hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Helikopterin 21. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığına iniş yapmasıyla askerler arasında koşuşturmaca yaşanırken, piste hemen ambulans geldi. Helikopter kısa sürede tugaydan kalkarak sınıra doğru yönelirken, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.


Günün ilk ışıkları ile birlikte ilçe semalarından geçen savaş uçaklarının ise Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yöneldikleri gözlemlendi.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.