02 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C

DAĞCILAR 3487 RAKIMLI SÜMBÜL DAĞINA TIRMANDI

Dağcılar 3487 rakımlı Sümbül dağına tırmandı

Hakkari Valiliği Gençlik ve Spor il Müdürlüğü , Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilciliği ve Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyeleri 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na tırmandı.

27 Haziran 2020 Cumartesi 13:07

-Hakkari Sümbül dağına yılın ilk tırmanışı yapıldı

Huzur ve güvenin sağlandığı Hakkari’de dağcıların Hakkari’ye tanıtmak amacıyla başlattığı tırmanışlar devam ediyor.

3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na doğru yola çıkan Hakkarili dağcılardan Emin Noyan,İrfan Ertunç. Ömer Kaplan. Gıyasettin Tatlı, Erdelan Ertunç, Süleyman Akmaz ve Sabahattin Ertuş, uzun bir maratondan sonra Sümbül dağı zirvesine ulaşmayı başardılar.

 2020 yılının ilk tırmanışını Sümbül dağına yapan dağcılar geceyi zirvede geçirerek yaktıkları ateş yakarak, hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Hakkari Valiliği Gençlik ve Spor il Müdürlüğü , Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilciliği ve  Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) kulübü üyeleri Hakkari’yi en iyi şekilde tanıtmak amacıyla ileriki aylarda da başka noktalara tırmanışlarının süreceğini belirttiler. Haber: Feyzullah Taş


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.