08 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara10°C

DARBE ÖNLENDİ...SIRA İÇ BARIŞTA!

Darbe önlendi...sıra iç barışta!

Evvelki gün MGK’nda alınan bir karar ile 15 Temmuz gecesinde yaşanan kanlı darbe kalkışmasının önlenmesinden sonra dün ülkede Olağanüstü Hal ilan edildi.

21 Temmuz 2016 Perşembe 14:00

FETÖ’cü bir grup asker tarafından yapılmak istenen ve ülkeyi karanlık günlere döndürecek askeri darbe halkın direnişi karşısında başarıya ulaşamadı.

Kanlı bir şekilde yaşanan darbe sırasında darbeye karşı meydanlara dökülen ve tanklara geçit vermeyen halkın iradesi sonucu pes eden darbeciler teker teker tutuklanmaya adalet önünde hesap vermeye başlayacaklar.

Yüzlerce sivili uçaklardan atılan bombalarla, tank ve helikopter ateşiyle canice öldüren bu karanlık FETÖ’cü güruhun ne kadar insanlıktan nasibini almamış insanlardan olduğu da böylece ortaya çıkmış oldu.

Şimdi artık yaraların sarılma zamanı.

Fransa’da yasadışı terör örgütlerinin onlarca kişiyi öldürülmesi üzerine bu ülkede Olağanüstü Hal ilan ediliyorsa ülkemizde yaşanan böylesi organize olmuş fakat başarıya ulaşamadan püskürtülmüş askeri darbe sonrasında olağanüstü hal ilanının yapılması zorunlu hale gelmişti.

Her ne kadar özgürlüklerimizi kıssa da devletin her kurumuna sızmış FETÖ örgüt elemanlarının temizlenmesi ve ülke güvenliğinin yeniden tesisi, ekonomik kaybın en aza indirilmesi için 3 ay süre ile alınan OHAL’i temennimiz odur ki; Hükümet bu kısa sürede yeniden ülkeyi rayına oturtur da yıl bitmeden kaldırır.

Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklediğimiz iki şey var.

Birincisi, ülkede gerginliği azaltacak ve muhalefetle sürekli diyalog kurularak, ülkede hayatı normalleştirmeyi OHAL sürecinde başaracak adımlar atılmalı.

İkincisi ise ülkenin kuruluşundan bu yana süren ve son 35 yıldır silahlı bir şekilde devam eden Kürt sorunun çözüme kavuşturulması en elzem konuların başında geliyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından buzdolabına koyduğu Kürt sorununu çok acil bir şekilde çıkarmalı ve ülkenin daha büyük belalara uğramaması için kısa sürede anılan sorunu çözecek adımları atarak ülkeyi refaha ve huzura kavuşturmalı.

Derler ya her hayırdan bir şer her şer deN bir hayır çıkar.

İşte tahminim odur ki FETÖ terör örgütünün yapmak isteyip  başaramadığı bu darbe şerrinden ülkemiz adına hayırlı bir sonucun ortaya çıkmasına ülkede barınan hainlerden kurtulmasına bazı köklü sorunların çözüme kavuşmasına vesile olacağını ümit ediyorum

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.