29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

DARBEYE HAYIR

Darbeye hayır

Adnan Hatipoğlu’nun yazdı: Dün akşam saat 22 sularında NTV’de diğer kanallarda Başbakan Binali Yıldrırm’ın görüntüsüz sesi canlı yayına bağlanıyor ve ‘’Bu bir kalkışmadır

18 Temmuz 2016 Pazartesi 20:34

Hükümetimiz görevinin başındadır’’ beyanıyla askeri darbe ile karşı karşıya olduğumuzu öğrendik.

Doğrusu çok tedirgin ve heyecanlıydık.

Ben de bunun bir cuntanın işi olduğunu şimdi halkın ve hükümetin buna karşı çıkacağını bizim de meydana inip protesto edeceğimizi ve darbeye karşı duracağımızı söyleyerek saat 24’te çarşıya indik.

Hakkari halkı darbeye ve darbecilere hayır demek için Bulvar Caddesinde bir araya geldi. Yürüyüş yaptı. Darabe girişimine karşı olduğunu belerterek, sabaha kadar demokrası için meydanları boş bırakmadı.

1980 darbesini yaşamış ve rahmetli babamın MSP İl Başkanı olarak sabah saat 07.00’de gözaltına alınıp siyasi partileri ve özgürlüğümüzü kısıtlayan darbecileri unutmam mümkün değilken bir daha askeri darbenin hedefine ulaşmaması için halk olarak dik duracağımızı, DARBECİLERE DUR diyeceğimizden zaten kuşkum yoktu.

Hele, hele 1960 darbesiyle idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in ismini taşıyorsam darbelere ve darbecilere karşı olmam dur dememden daha doğal ne olabilirdi ki…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenerek darbeye ve darbecilere karşı meydanlara inin çağrısıyla darbeciler büyük şaşkınlık yaşadı onlarca insanın katledilmesine, yüzlercesinin yaralanmasına rağmen darbe başarıya ulaşamadı ve halkıyla,  muhalefetiyle iktidarıyla, STK’larıyla, ordusu ve polisiyle tün bir ülke ayağa kalkarak darbecilere dur demiş ve darbe engellenmiştir.

İnsan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan Türk, Kürt, Alev, Sünni demeden herkesin darbeden inim, inim inleyeceği, Türkiye’yi üçüncü dünya ülkesi yapacak bir darbe girişimi çok şükür halkın iradesi, yöneticilerin cesareti ve Yüce Rabbimizin inayetiyle bertaraf edilerek akamete uğratılmıştır.

Darbelerden çok çekmiş, halk bir daha darbe olmaması için canını ortaya koydu, tankın üzerine çıktı ve darbe önlendi.

Bir daha yaşanmaması dileğiyle hepimize geçmiş olsun.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.