18 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C

DAVUTOĞLU'NDAN FEZLEKE AÇIKLAMASI

Davutoğlu'ndan fezleke açıklaması

Başbakan Davutoğlu, Meclis'e gönderilen HDP'lilerin fezlekeleriyle ilgili konuştu.

09 Mart 2016 Çarşamba 14:45

Savunma Sanayii İcra Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığındaki toplantıya, Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir katıldı.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu Meclis’e gönderilen HDP’lilerin fezlekeleriyle ilgili şunları söyledi.

“Meclis Başkanı ile de görüşeceğim. Diğer partilerin de tutumunu görmek istiyorum. Meclis kürsüsünden herkes fikrini açıkça ifade etme özgürlüğüne sahiptir ama kürsü dokunulmazlığının istismar edilerek maşeri vicdanı, toplumumuzun temel değerlerini ve özellikle son dönemde terörle verilen mücadelede ortaya çıkan ortak vicdanı rahatsız eden ve teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil.

“Bu çerçevede istişarelerimizi sürdürüyoruz. Meclis Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğim ve bazı temaslarımız da olacak.”

Demirtaş: 550 vekil için dokunulmazlığa evet deriz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, fezlekelerin Meclis’in gönderilmesine ilişkin, “Gerçekten dokunulmazlıklardan rahatsızsa milletvekilleri 550 milletvekilinin de kaldırılmasına biz evet oyu vermeye hazırız” dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.