13 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara15°C

DEM YÜKSEKOVA SEÇİM BÜROSU AÇILDI

DEM Yüksekova seçim bürosu açıldı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Yüksekova ilçesinde seçim bürosunun açılışına katıldı. Bakırhan, “Gever halkı Ankara’da kurt olup buraya gelip Kürt olanlara sandıkta ders verecektir” dedi.

22 Şubat 2024 Perşembe 18:03

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Şemdinli ilçesindeki buluşmanın ardından Yüksekova ilçesinde seçim bürosunun açılışına katıldı.

Büronun bulunduğu sokak ve caddelerde kalabalık oluşurken, bir dakikalık saygı duruşunun ardından ilçe belediye eşbaşkan adayları birer konuşma yaptı. 

Ardından topluluğa seslenen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan,  “Gever’de bugün seçim startını vermekten dolayı çok mutluyuz. Değerli Gever halkı diğer siyasi partiler, büyük şehirlerden seçim startını verdiler. Biz seçim startımızı Şemzînan’dan Gever’den Colemêrg’den verdik.

Bunun ne anlama geldiğini, bunun ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü Gever halkı Cîlo dağı onurlu Cîlo dağı gibi başı dik bir halka sahiptir. Sürmi İnce’yi, Hewler'de kalleşçe katledilen Deniz Bülbün’ü, barış arayışı içerisinde yaşamamız için mücadele eden Adalet Safalı’yı, Perişan Çelik’i Erdal Safalı’yı, Nihat Akçelik’i rahmetle, minnetle anıyorum.

Onlar bu insanlarımızı katlederken ‘Türk’ün gücünü göreceksiniz’ dediler. Biz de diyoruz ki ‘siz de Kürdün gücünü, Gever’i görün’ onurlu Gever halkı hiçbir zaman faili meçhul cinayetlere, katliamlara, kayyımcı anlayışa karşı asla boyun eğmedi, eğmeyecek. Bizler Gever’in bu duruşundan çok büyük dersler çıkartıyoruz” dedi.

Tuncer Bakırhan, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Bakırhan ve beraberindeki heyet, daha sonra Esendere'ye doğru yola çıktı. 

whatsapp-image-2024-02-22-at-15-47-30.jpegwhatsapp-image-2024-02-22-at-15-47-41.jpegwhatsapp-image-2024-02-22-at-15-48-47.jpeg

 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.