18 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara23°C

DEMİRTAŞ AŞİRETLERİ BARIŞTIRIYOR

Demirtaş aşiretleri barıştırıyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, aşiretler arasındaki husumeti sona erdirmek için iki tarafın ileri gelenleriyle görüştü.

11 Şubat 2012 Cumartesi 13:20

Demirtaş, aşiretler arasındaki husumeti sona erdirmek için iki tarafın ileri gelenleriyle görüştü. Yaklaşık 2 yıl önce Geçitli ve Akkuş köyleri arasında arazi anlaşmasızlığı yüzünden bir kişinin silahla vurularak öldürülmesi sonucu ortaya çıkan husumet, 4 gün önce cinayetin duruşması için adliye önünde bekleyen taraflar arasında taşlı sopalı kavgaya sebep olmuş, bu olayda da 5 kişi yaralanmıştı.

Hakkari'de bulunan Selahattin Demirtaş, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı M. Sıddık Yıldırım ile birlikte iki aşiret arasındaki husumetin son bulması için girişimlerde bulundu. Her iki aşiretin ileri gelenleri ile ayrı ayrı görüşen Demirtaş, bu husumete bir son vermelerini ve barışmalarını istedi. Demirtaş'ın taraflarla görüşmesi sürüyor.

baris-n.jpg


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.