13 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

DEMİRTAŞ HAKKINDA ‘ÖZERKLİK’ SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Demirtaş hakkında ‘özerklik’ soruşturması başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTK kongresindeki özyönetim ve özerklik ifadeleri nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hakkında soruşturma başlattı.

28 Aralık 2015 Pazartesi 18:24

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Demokratik Toplum Kongresi’nin olağanüstü genel kurulundaki özerklik ile ilgili açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu’nun ‘Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar’a ilişkin maddeleri kapsamında başlatıldığı belirtildi.

Demirtaş ne demişti?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK olağanüstü genel kurulunda yaptığı konuşmada, “Özyönetim küçümsenemez, katliama karşı hendekteki, barikattaki duruş ve kavrayıştır. Bunu aklından bile geçirenleri yok edeceğim diyenlere hendek barikat çok değil. Ne yapacaklardı peki?” demiş ve Kürt halkının nasıl yaşamak istediğine kendisinin karar vereceğini söylemişti.

Demirtaş, “Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak. Kürtler artık kendi coğrafyasında siyasi bir irade olacaktır. Denilebilir ki bedeli çok ağır olacak. Ne yapalım? Bedeli çok ağır olacak diye onurumuzu mu yitirelim?” demişti. İMC

 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.