09 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara21°C

DEMİRTAŞ: SİVİLLERİ HEDEF ALAN HER SALDIRI TERÖRDÜR

Demirtaş: Sivilleri hedef alan her saldırı terördür

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı.

14 Kasım 2022 Pazartesi 09:21

 İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybetmesine onlarca kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyı kınayan Selahattin Demirtaş, “Kim hangi amaçla ya da gerekçeyle yapmış olursa olsun, sivilleri hedef alan her saldırı hukuken, siyaseten, ahlâken ve vicdanen terördür” dedi.

İstanbul’un Bayoğlu ilçesindeki Taksim İstiklal Caddesi'nde 16.20 sıralarında meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı.

Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Kim hangi amaçla ya da gerekçeyle yapmış olursa olsun, sivilleri hedef alan her saldırı hukuken, siyaseten, ahlâken ve vicdanen terördür” diyen Demirtaş, “Asla kabul etmiyoruz.

İstiklâl Caddesi'nde masum sivilleri açıkça hedef alan terör eylemini de lanetliyorum. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.