20 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

DEMİRTAŞ: SÜREÇ DONMUŞ DURUMDA

Demirtaş: Süreç donmuş durumda

Çözüm süreci hakkında kritik açıklamalar yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Süreç donmuş durumda. Devamına ya Erdoğan, ya Öcalan karar verecek." dedi.

05 Kasım 2014 Çarşamba 16:54

Basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecine yönelik çok kritik açıklamalarda bulundu. "Süreç donmuş durumda" diyen Demirtaş, "Devamına ya Erdoğan, ya Öcalan karar verecek." dedi.

Görüşmeler durdu, Hükümet ile heyet arasında görüşme yok, bu olağanüstü bir durumdur. Süreç İmralı'da başladı, İmralı'da biter" diyen Demirtaş, Çözüm Heyeti'ninİmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na resmi başvuruda bulunacağını duyurdu.

Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ise, "Çözüm süreci' dediğiniz çalışmalar, düz bir yol değildir. Beklentiler olur, talepler olur, bazısı karşılanır, bazısı karşılanmaz ve böyle gider bu. Hemen böyle bazı sarsıntılar olduğunda, 'Bitti' diye bakmak yanlıştır" dedi.Atalay, NTV'deki canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken şu açıklamaları yaptı:"Çözüm süreci' dediğiniz çalışmalar, düz bir yol değildir.

Beklentiler olur, talepler olur, bazısı karşılanır, bazısı karşılanmaz ve böyle gider bu. Hemen böyle bazı sarsıntılar olduğunda, 'Bitti' diye bakmak yanlıştır""Çözüm süreci kendi mecrasında yürüyor. Çözüm sürecinin bu iniş çıkışlarla kesileceğini düşünmüyorum""Kobani sonrası, HDP'nin o çağrısı ve o çağrı sonrası meydana gelen olaylar, tabii ki bu konuda kamuoyunu etkilemiştir ama bizim durduğumuz yer, çözüm sürecini kararlıkla yürütme düşüncesi, politikası içindeyiz"basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.