17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C

DEMOKRASİ PLATFORMU İLE BİRLEŞTİLER

Demokrasi platformu ile birleştiler

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ''Demokrasi Platformu'' çatısı altında birleşti.

14 Şubat 2013 Perşembe 13:19

Yüksekova’daki sendikalar, dernekler, odalar, kooperatifler, meslek örgütleri, vakıflar, cemiyetler ve demokratik kitle örgütleri 'Demokrasi Platformu' adı altında birleşti. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) toplantı salonunda 20 sivil toplum örgütü temsilcisinin katılımıyla yapılan toplantıda dönem temsilcisi seçilirken, alınacak kararların da önümüzdeki günlerde basına açıklanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İrfan Sarı, uzun süre planlamayı düşündükleri projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını söyleyerek, “Yerelde ve dünyada meydana gelen gelişmelere demokratik tepki vermek, demokratik birliktelik oluşturmak için birleştik.

Bugün demokratik platformunu oluşturmak için toplandık. Bu nedenle ilçedeki tüm kurumlarımızı çağırdık. Bugün çalıştay grubunu oluşturmak için üzerinde çalıştığımız taslağı arkadaşlara sunacağız. Çalıştayın bildirgesini ise daha sonraki günlerde basınla paylaşacağız" dedi. Haber: Sayım Harmancı (İHA)
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.