09 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C

DEPREM KONUTLARI İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Deprem konutları için ilk kazma vuruldu

TOKİ eliyle Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ilk etapta yapılacak 855 konut için ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı.

24 Şubat 2023 Cuma 14:49

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki depremin ağır yıkım yaşattığı 11 ildeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ilk etapta yapılacak 855 konut için ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı.

Öte yandan deprem bölgesinde inşa edilecek yeni konutların örnek görselleri de belli oldu.​Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli iki deprem 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, 43 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası yaraları sarmak adına çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor.

İLK KONUTLAR İÇİN KAZMA VURULDU

Deprem bölgesindeki incelemelerine devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te zemin etüd çalışmaları tamamlanan yerlerde ilk etap konutlar için ilk kazmanın vurulduğunu bildirdi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.