18 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C

DERE YATAKLARI TEMİZLENDİ

Dere yatakları temizlendi

Hakkari'de dere yataklarının ıslah çalışmaları devam ediyor.

13 Ekim 2010 Çarşamba 14:36

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Kıran Mahallesi'nden başlayıp şehir merkezinin içinden geçerek Zap suyuna karışan ve yaz aylarında pis kukalar saçan dere yataklarının ıslahı çalışmaları sürüyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Van Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 yıl önce ihale edilen dere yataklarının ıslahı çalışmaları bir müteahhit firma tarafından yürütülüyor. Derenin önce çöplerden temizlendiği, daha sonra da her iki yakasının taş duvarlarla çevrildiği belirtildi. Yapılan çalışmalarda ise dere yatağı içinden yaklaşık 30 ton çöpün çıkartıldığı bildirildi.

Çalışmalarını sürdüren firma yetkilileri, ıslah çalışmalarının DSİ tarafından yapıldığını belirterek Sekaf deresi yatağında tonlarca çöp çıkarttıklarını belirttiler. Dere yatağının her iki yakasına 1,5 metre yükseklikte taş duvar ördüklerini belirten firma yetkilileri, çalışmaların ise devam ettiğini söylediler.

Dere yatağı çalışmalarında bazı mahalle sakinlerinin kendilerini yardımcı olmamasından da yakınan firma yetkilileri, temizledikleri kanala mahalle sakinlerinin yeniden çöp attıklarını ifade ederek "Dere yatağında çalışırken evlerin balkonlarında kafamıza çöp poşetleri ile çocuk bezleri atılıyor.

Belediyenin bu mahalle sakinlerini uyarması lazım. Ayrıca bazı mahalle sakinlerinin kanalizasyon şebekesi ise dere yatağının içinde geçiyor. Aileleri uyardık, ancak bizi dinleyen olmadı. Bunu da el atılması gerekir" şeklinde konuştular.
dere-yatagi-h.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.