12 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara13°C

DERE YATAKLARINDA ISLAH ÇALIŞMASI

Dere yataklarında ıslah çalışması

Hakkari Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürlüğü yetkilileri şehrin değişik noktalarında bulunan dere yataklarında ıslah çalışmalarının yeniden yapılacağını belirttiler.

21 Temmuz 2012 Cumartesi 12:02

Haber: Feyzullah Taş- Bir süre önce meydana gelen sel felaketi nedeniyle Kıran, Berçelan, Biçer, Medrese ve Dağgöl mahallelerinde bulunan dere yataklarındaki istinat duvarları hasar görmüştü. DSİ tarafından ihale yoluyla yapılan 1,5 metre yükseklikte ve 3 metre genişliğindeki birçok istinat duvarı ise sel felaketinde yerle bir olduğu belirtildi.

Hakkarihabertv.com muhabirinin telefonla görüştüğü DSİ Hakkari Şubesi yetkilileri, son günlerde meydana gelen sel felaketinde dere yataklarında bulunan istinat duvarlarının tamamen tahrip olduğunu belirttiler. Yetkililer, ”İhale yoluyla dere yataklarında ıslah çalışması yaparken belediye yetkililerine kanalizasyon şebekelerinin dere yatağının içinde değil kenarında geçirmesini söyledik.

Ancak onlar derenin içinde geçirdiler. Sel felaketinde şehrin kanalizasyon şebekeleri de büyük zarar gördü. Evleri dere yataklarında bulunan vatandaşların mağdur olmaması için dere ıslahı çalışmalarımız yeniden başlatılarak ilk önce kritik bölgelere istinat duvarı yapılacaktır. Bu konuyla ilgili Van DSİ Bölge Müdürlüğünde gelen mühendisler de proje çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.