24 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

DİN GÖREVLİLERİ TARLADA ÇALIŞTI

Din görevlileri tarlada çalıştı

Hakkari İl Müftülüğü din görevlileri çiftçilere bağ ve bahçelerinde destek vererek bir taraftan tarla kazdığı diğer taraftan ise ağaçları budadı.

13 Nisan 2020 Pazartesi 12:39

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde koronavirüsle mücadelede sahada olan din görevlileri, bir yandan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların maaşlarını evlerinde teslim ederken diğer yandan tarlada kendilerine destek veriyor.

Hakkari İl Müftülüğünde görevli din görevlileri Hakkari’ nin Durankaya Beldesinde İlkbaharın gelmesiyle birlikte tarım işlerini koronavirüs belası dolayısıyla yapamayan çiftçilerin yardımına koştu.

Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Covid-19 virüsünün hızla yayılması ve hayatın her alanını olumsuz etkilemesi nedeniyle valiliğin bir dizi önlemler aldığını söyledi.

Gürbüz,”Müftülüğümüzce görevlendirilen 4 büro personeli tarafından kullanılan 112 Vefa İletişim Programı'na bildiriyor. 

Vefa İletişim Programı'nı kullanan görevlilerimiz de 'Valilik Vefa Sosyal Destek Gurubu'nda görevlendirilen personellerimize talepte bulunan kişilerin iletişim bilgileri ile çekilmek istenen tutarı bildirerek maaşlarının ilgili bankalardan çekilmesini ve  evlerinde kendilerine teslim etmelerini sağlıyor.

Baharın gelişiyle birlikte özellikle köylerimizde görev yapan din görevlilerimiz, vatandaşlarımızın evlerinde kalmalarını sağlamak gayesiyle tarla ekimi ile ağaç budama işlerini üstlenmekte ve görev yerlerinde salgının yayılmasını önleme gayreti içindedirler.

Görevlilerimizin yaptığı bu özverili çalışmalar nedeniyle vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu dönüşümler bizleri fazlasıyla memnun etmektedir” dedi. Haber: Feyzullah Taş

3-359.jpg5-151.jpg6-119.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.