04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

DUHOK’TA 7 GÜNDE HASTANE İNŞA EDİLDİ

Duhok’ta 7 günde hastane inşa edildi

Kuzey Irak'ın Duhok kentinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarına yönelik özel olarak bir haftada inşa edilen 45 yataklık hastane hizmete açıldı. Kentte aynı amaçla 100 yataklık ikinci bir hastanenin inşasına da devam ediliyor.

31 Mart 2020 Salı 15:11

Kuzey Irak'ın Duhok kentinde inşa edilen 45 yataklık Özel Koronavirüs Hastanesi, Duhok Valisi Ferhad Etruşi, İl Sağlık Müdürü Dr. Nizar İsmet ve il yöneticilerinin katılımı ile hizmete açıldı.

Duhok Valisi Ferhad Etruşi, hastanenin Kavin Grup tarafından yapılan hastanenin 7 gün içerisinde tamamlandığını söyledi.

Etruşi, kentte koronavirüsüne karşı gereken tüm tedbirlerini aldıklarını belirterek, 100 yataklı ikinci bir hastanenin de inşasının devam ettiğini söyledi.

Proje Müdürü Kameran Abdullah da 7 gün gibi kısa bir süre içerisinde hazır hale gelen hastanenin donanımının projede belirtildiği gibi eksiksiz yapıldığını belirtti.  

Kentte ikinci bir özel hastane de 2 bin 600 metre karelik alan üzerinde inşa ediliyor. Yaklaşık 10 gündür inşaatı devam eden 100 yatak kapasiteli hastanenin 45 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Duhok İl Sağlık Müdürlüğü Koronavirüsü ile Mücadele Bölümü Başkanı Dr. Beyrem Davut da halkın salgına karşı duyarlı davrandığını söyledi.

Davut, “Halk salgın konusunda hassas olduğu gibi salgına karşı mücadele de de duyarlı davranıyor. Biz bu hastanelerin yapılması konusunda bize yardımcı olan halkımıza ve hayırseverlere desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Ayrıca Duhok’ta 20 otel ve konaklama yeri, sahipleri tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’nün hizmetine sunuldu.

Kürdistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre Duhok’ta şu ana kadar 9 kişide koronavirüsüne rastlandı.

Duhok’un Qadişe kasabasında da bir kişide koronavirüsü görülmesi üzerine kasaba karantinaya alındı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.