18 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

DÜNYA 1 LİRA, TÜRKİYE 20 LİRA VERDİ

Dünya 1 lira, Türkiye 20 lira verdi

Bir başka deyişle dünyanın mazlumlara verdiği her 1 liraya karşılık Türkiye, yaklaşık 20 lira yardımda bulundu.

20 Mayıs 2016 Cuma 15:27

Tarihte ilk kez Türkiye’de düzenlenecek olan ve küresel insani yardım politikalarının belirleneceği BM Dünya İnsani Zirvesi için geri sayım başladı. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği zirveye 23 devlet başkanı, 23 başbakan ve 50’nin üzerinde bakan katılması bekleniyor.

Türkiye, Suriyeli sığınmacıların yaralarının sarılması ve yeniden hayata tutunmaları için BM standartlarında 9,5 milyar ABD doları tutarında bir kaynak harcadı.

Uluslararası toplumun, Türkiye’nin bu fedakârlığına katkısı ise yalnızca 462 milyon ABD doları oldu. Bir başka deyişle dünyanın mazlumlara verdiği her 1 liraya karşılık Türkiye, yaklaşık 20 lira yardımda bulundu.

Öte yandan, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin kaynakları da dikkate alındığında Türkiye Suriyeli mülteciler için yaklaşık 20 milyar ABD doları tutarında bir harcama yaptı.

Türkiye’nin 3 milyona yakın sığınmacıyı barındırması, dünyanın 3’üncü büyük insani yardım donörü ve yardımların milli gelire oranı itibarıyla “en cömert donör” ülkesi olması nedeniyle BM Dünya İnsani Zirvesi İstanbul’da gerçekleşmesine karar verildi.

Türkiye, tarihte ilk kez yapılacak olan Dünya İnsani Zirvesi’ne 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Küresel insani yardım politikalarının belirleneceği tarihi zirveye için geri sayım başladı.İHA

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.