28 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara15°C

ELMA HAYAT KURTARIYOR

Elma hayat kurtarıyor

Oxford Üniversitesi uzmanları, günde bir elma yemenin 50 yaş üstü kişilerde kalp krizi ve felci önlediğini ortaya çıkardı.

19 Aralık 2013 Perşembe 12:49

Yüzbinlerce hasta üzerinde yapılan tıbbi deney ve gözlemlere dayanan araştırmada elmanın, kalp-damar rahatsızlığına karşı kullanılan ilaçlar kadar etkili olduğu ve bu ilaçların aksine hiçbir yan etkisi olmadığı ortaya kondu. Araştırmacılar, günlük en az 1 elma tüketiminin, özellikle, kalp-damar rahatsızlıkları riskine daha açık olan 50 yaş üstü kişiler için faydalı olduğunu ifade etti.

Günde bir doz alınan kolesterol düşürücü ilaçlar, İngiltere’de 9 bin 400kalp krizi ve felç vakasını önleyebilecek etkiye sahipken, günde 1 elma, 8 bin 500 vakanın önüne geçiyor.Daha önce İngiltere’de yapılan araştırmalara göre, yetişkin nüfusun üçte ikiden fazlası, günlük tavsiye edilen beş öğün meyve ve sebze diyetine riayet etmiyor.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.