27 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara16°C

EMNİYET ÇOCUKLAR İÇİN UYARDI

Emniyet çocuklar için uyardı

Emniyet Genel Müdürlüğü okullarının açılmasıyla birlikte çocukların güvenliğinin sağlamak için ailelere tavsiye mesajı yayınladı.

20 Eylül 2016 Salı 10:13

Yaz tatilinin ardından okulların açılması Emniyet Genel Müdürlüğünü de harekete geçirdi. Emniyet, aldığı güvenlik tedbirlerinin yanı sıra ailelerin de çocuklarına vereceği öğütlerle ve ailelerin sergileyeceği davranışlarla çocuklar için huzur ortamı oluşturmaya yönelik adımlar attı. 

Bu konuların anlatıldığı bir bildiri paylaşan emniyet, ailelerin çocuklarını uyarması gereken konuları şu yazıyla anlattı: "Çocuklarınızın sizlere her konuda güvenmeleri ve her türlü sorunlarını sizlerle konuşabilmeleri çok önemlidir.

Çevredeki yabancı şahıslara karşı çocukların daha dikkatli olmaları ve fazla güvenmemeleri yolunda eğitilerek uyarılmaları gerekmektedir.

Çocuklarınızın evden çıktıktan sonra nerelere gittiği ve kimlerle oynadığını bilmelisiniz. Çocukların akşam belli bir saatte evde olmaları konusunda diğer ailelerle mutabakata varınız"

Sadece çocukların değil ailelerin de belli konularda bilinç sahibi olması gerektiğine vurgu yapılan uyarıda," Çocukları yakından ilgilendiren her türlü tehlike hakkında, kendilerinin bilgilendirilmeleri çok önemlidir. Buna cinsel bilgilendirme de dahildir.

Polis kayıtlarında tecrübe ile sabittir ki; Çocukların cinsel tacize maruz kalmalarının önlenmesi ancak onlara bu konuda öğüt verilmesi ve bazı prensiplerin kazandırılması ile mümkündür.

Çocukların düzenli olarak takibi onlara dikkat edilmesi ve onlarla beraber olunması da cinsel tacizi önleyen unsurlar arasındadır. Çocuklarla sürekli konuşarak bu tehlike hakkında onları uyarmanız sonucunda daha duyarlı olmalarını ve kendi kendilerini kontrol etmelerini sağlayacaksınız" denildi.İHA

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.