18 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

ENKAZA ÇOCUK ENGELİ

Enkaza çocuk engeli

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nın (HATSO) yerine yenisinin yapılacağı mevcut binasının yıkımı ardından enkaz kaldırma çalışmaları çocuk engeline takıldı.

07 Eylül 2011 Çarşamba 14:42

Haber:Yücel Timur- Kayacan Caddesi üzerinde bulunan HATSO binası, yerine yenisi yapılmak üzere yıkıldı. Yaklaşık iki gündür devam eden yıkım çalışması bugün öğlen saatlerinde son buldu. Fakat yıkımı biten binanın enkazı bir türlü kaldırılamadı. Yıkıma çok sevinen ve yaşları 9 ile 11 arası değişen çocuklar, enkazdan demir koparmaya çalıştılar. Yıkım alanında bulunan yetkililerin uyarılarına aldırış etmeyen çocuklar birbirleriyle adeta demir kapma yarışına girdiler.

01.20110907144656.jpg

Tehlikeli olmasına rağmen alandan ayrılmayan çocuklar koparttıkları demir parçalarını alana getirdikleri seyyar arabalara yükleyip hurdacılara satmak üzere götürdükleri gözlendi. Çocuklar yüzünden enkaz kaldırma çalışmaları ertelendi. Oda yetkilileri, enkazın yerine, daha büyük ve daha çok istihdam sağlayacak 6 katlı bir binanın yapılacağı ve buranın HATSO hizmet birimlerinin yanı sıra aynı zamanda iş hanı olarak da kullanılacağını belirttiler.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.