22 Mayıs 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara28°C

ERDAL AİLESİ DAVALARINI AHİM'E TAŞIYOR

Erdal Ailesi davalarını AHİM'e taşıyor

Hakkari’deki kayıp yakınları bu defa 1984 yılında öldürülen Mustafa Erdal için toplanarak oturma eylemi yapıp basın açıklaması düzenlediler.

03 Mayıs 2014 Cumartesi 14:07

Bölgedeki kayıp yakınları her hafta Cumartesi günü İHD Hakkari Şubesi ile birlikte bir araya gelerek “Kayıplar Bulunsun Failler Yakalansın” oturma eylemi gerçekleştiriyorlar. Bu hafta ise 1984 yılında Çukurca Narlı köyünde askeriye tarafından gözaltına alındıktan sonra öldürülen Mustafa Erdal için oturma eylemi ve basın açıklaması düzenlendi.
 
İHD Başkanı İsmail Akbulut ise, bölgedeki kayıp yakınları her hafta Cumartesi günü İHD Hakkari Şubesi ile birlikte bir araya gelerek “Kayıplar Bulunsun Failler Yakalansın” oturma eylemi gerçekleştiriyorlar. Kayıpların bulunması için faillerin yakalanması için bu eylemlerimiz katlanarak devam edecektir dedi.
 
Belediye binası önünde oturma eyleminin ardından basın açıklamasını okuyan Mustafa Erdal’ın oğlu Nezir Erdal, 04.12.1984 yılında Çukurca Komando Taburuna bağlı askerler ve Çukurca İlçe Jandarma Karakoluna bağlı Askerler tarafından Narlıda köyünde bulunan evlerine baskın yapıldığını belirtti.
 
Erdal,” Evimize baskın düzenlediler baskında babamı yanlarına alıp götürdüler. Ailesi olarak sık sık akıbetini sormaya gittik ancak her seferinde bize yakında serbest bırakılacak dediler. Gözaltına alındıktan 25 gün sonra bize gelip cenazenizi alın dediler.
 
Babamın 85 metre yükseklikte kayalıklardan kendini attığını söylediler. Cenazemizi aldık köyde birçok insan onu iple bağlayıp dağdan sürükleyerek getirilirken görmüştü. Kafasında çok sayıda silah dipçik izi vardı. Kolları bir sicimle bağlandığına dair ip ya da kablo izi mevcuttu. 85 metre yükseklikten atlayan ya da atılan bir ceset değildi. Vücudunda işkence izleri mevcuttu. Vahit Karabaş adlı bir köylümüz de gözaltına alınmıştı. Aslında bu olayın tanığıdır. Ancak korktuğu için tanıklık yapamadı.  
 
Babamı öldüren İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ramis Üsteğmen ,Fahrettin Başçavuş ve Yatılı Bölge okulundaki Askeri birlik Komutanı Tümer Kılıç sorumludur. Ailesi olarak dava açamadık. Korku hakimdi.
 
O dönemde askerler hakkında dava açmak geride kalanlar için büyük risk taşıyordu ve sonuç alınamıyordu. Daha sonra Adli Makamlara başvurduk. Ancak zaman aşımından kaynaklı başvuru talebimiz reddedildi. Red kararını avukatımız bir üst mahkemeye taşıdık daha sonrada akabinde dava AHİM’E götüreceğiz” dedi. Basın açıklamasına kayıp yakınları ve İHD yöneticileri katıldı. Hakkarihabertv.com
 
kayip-yakinlari-1.jpg
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.