24 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

ERDOĞAN "MESCİD-İ AKSA KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Erdoğan "Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik müdahalesine tepki göstererek "Mescid-i Aksa'ya el uzatılması kırmızı çizgimizdir dedi.

05 Nisan 2023 Çarşamba 23:20

Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik müdahalesine tepki göstererek "Mescid-i Aksa'ya el uzatılması kırmızı çizgimizdir. Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak eylemleri ülkem ve milletim adına kınıyor, bu saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilerle İftar" programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Mescid-i Aksa'ya el uzatılması krırmızı çizgimizdir. Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak eylemleri ülkem ve milletim adına kınıyor, bu saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum" dedi.Erdoğan şunları söyledi:

"Ramazan ayında İsrail polisinin terör ve tehdit eylemleri ile Mescid-i Aksa'yı ve Filistinli müslümanları hedef almasından duyduğumuz üzüntüyü ve öfkeyi belirtmek istiyorum. Filistinliler yalnız değildir. Türkiye, bu saldırılara asla sessiz kalamaz, Mescid-i Aksa'ya el uzatılması krırmızı çizgimizdir.

Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak eylemleri ülkem ve milletim adına kınıyor, bu saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum.

İsrail yönetiminin tüm ikazlara rağmen estirdiği şiddet dalgasının arkasında içeride yaşadığı sıkışmışlığın yattığı anlaşılıyor. Bunun adı zulüm siyasetidir, provokasyon siyasetidir.” İHA

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.