17 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara12°C

ERGENEKON'DA GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

Ergenekon'da gerekçeli karar açıklandı

Ergenekon davasında 16 bin 600 sayfalık karar metni açıklandı.

03 Nisan 2014 Perşembe 11:40

16 bin 600 sayfalık ve 3 kitap halinde yayınlanan gerekçeli kararda “Farklı isimleri olmasına rağmen Ergenekon Terör Örgütünün silahlı bir örgüt olduğu tespit edilmiştir.” ifadesine yer verildi. Derin devlet yapılanması hakkında ilk kez bir mahkemenin karar verdiği belirtildi. Mahkeme heyetine göre bu davanın bir askeri bir de sivil ayağı olduğu açıklandı. Ergenekon Terör Örgütünün Bülent Ecevit hükümeti ile Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan hükümetini hedef aldığı vurgulandı.

Ergenekon davasının gerekçeli kararında şu ifadelere yer verildi:

Ergenekon Terör Örgütünün kendisine özgür bir yapısı vardır. Perdeleme sistemi nedeniyle birimler arasında sınırlı bir iletişim yapısı vardır. Yapılan yargılamanda bu örgütün çok karışık bir ilişki yumağı olduğu görülmüştür. Bazı uzantılarına ulaşılmadığı görülmüştür.

Yargılanan örgütün terör örgütü olduğu tespit edilmiştir.

Derin devletle ilgili ilk kez yargı kararı verilmiştir. TSK’dan iktibas edilen örgüt üyelerini faaliyet gösterdiği herkesin kendi uzmanlık alanına göre örgüte yardım ettiği tespit edilmiştir.(İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.