29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

EŞ BAŞKANLAR SURUÇ OLAYINI KINADI

Eş başkanlar Suruç olayını kınadı

HAKKARİ (İHA) - Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Suruç’taki patlamayı kınayarak, yaşamını yitirenlerin ailelerine ve halklara başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

21 Temmuz 2015 Salı 12:13

Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Suruç’ta yaşanan katliamla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Eş başkanlar, “Kobani'nin yeniden inşasında gönüllü olarak yer alan, insani değerlerin savunuculuğunu yapan dayanışmacı Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) üyelerine yönelik Pirsus'ta yapılan katliamı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz.

Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerine ve tüm Türkiye halklarımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu katliamın failleri kadar azmettiricileri ve destekleyicileri de vicdanlarda ve tarih huzurunda sorumludurlar.

Tüm Türkiye halklarını duyarlılığa ve bu karanlığa karşı yürütülen mücadeleyi sahiplenmeye davet ediyoruz" denildi. 

Katliama dikkat çekmek amacıyla belediye binasına ‘yas’ anlamına gelen beş metrelik büyük bir siyah bez asıldı. Hakkarihabertv.com

es-baskanlar-1-002.jpg
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.