18 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

ESNAF UMDUĞUNU BULAMADI

Esnaf umduğunu bulamadı

Çözüm süreci ile birlikte huzurlu bir ortamda Kurban Bayramı’nın kutlanacağı Hakkari’de esnaflar umduğunu bulamadı.

14 Ekim 2013 Pazartesi 12:24

Her yıl doluluk oranı yüzünden vatandaşın alışveriş yapmaktan yer bulamadığı bayram pazarının bu yıl boş kalması esnafı üzdü. Yaklaşık iki gün önce Bulvar Caddesi ile Altay Caddesi üzerinde kurulan halk pazarlarına vatandaşın ilgi göstermemesi esnafı zor durumda bıraktı. Halk pazarları başta olmak üzere Hakkari merkezindeki tüm esnaflar bu yılki kurban bayramında büyük bir durgunluğun yaşandığını belirttiler.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı her yıl bayramların kara bayram ilan edilmesine rağmen bayramların ilk iki günü doluluk oranının yüksek olduğunu belirten esnaflar bu yıl ise çözüm süreci ile birlikte ilk defa huzurlu bir bayram geçirdiklerini ancak piyasanın durgun olmasından dolayı umduklarını bulamadıklarını söylediler.

Bayrama güvenerek malzeme aldıklarını belirten esnaflar bu malzemeleri satamadıkları için çeklerini ödeyemediklerini ifade ederek vatandaşı bayram alışverişi yapmaya davet ettiler. Haber: Serkan Kaya (İHA)

esnaf-1.20131014122732.jpg

esnaf-2.20131014122755.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.