19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

EVİ YANAN KADIN YARDIM BEKLİYOR

Evi yanan kadın yardım bekliyor

Hakkari’de çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen 70 yaşındaki kadın yardım eli bekliyor.

26 Nisan 2013 Cuma 13:18

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Yoncalı köyünden göç ederek şehir merkezine yerleşen ve yakınları tarafından Gazi Mahallesi’nde yaptırılan evde oğlu ile birlikte yaşam mücadelesi veren 70 yaşlarındaki Zümrit Orhan’ın evi, bir süre önce soba bacasında çıkan yangından dolayı tamamen yandı.

Açıkta kalan yaşlı kadına, evli ve 9 çocuk annesi kızı Sinem Orhan kapısını açtı. Evinin kullanılamaz hale geldiğini belirten Zümrit Orhan, geçici bir süre için kızının evine sığınmak zorunda kaldığını ifade ederek, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan evinin yeniden onarılması için yardım eli beklediğini söyledi.

Orhan, “Biz yaklaşık 15 yıl önce bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Yoncalı köyünden göç ederek şehre yerleştik. Evlenip bizden ayrılan çocuklarım başımı sokabileceğim bir ev yaptılar. Benle oğlum Selim bu evde yaşamaya başladık. Oğlum askerliğini yapıp geri döndü. Yuva kurmak için hazırlıklara başladı.

Birikimleri ile çeyiz ve ziynet eşyası aldı. Ancak çıkan yangında ne çeyiz kaldı ne de başka bir şey, ev tamamen kül oldu. Kahrında ne yapacağını bilemeyen oğlum tekrar yollara düşerek batıya gidip çalışmak istedik. Ancak iş bulamadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Evimizin yanmasıyla birlikte daha da perişan duruma düştük. Kızım da olmasaydı oğlumla birlikte açıkta kalıp perişan olacaktık. Tek istediğimiz, evimizin onarılmasıdır” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

orhan-ailesi-acikta-kaldi-1.jpg

orhan-ailesi-acikta-kaldi-2.jpg

orhan-ailesi-acikta-kaldi-3.20130426132246.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.