28 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara18°C

ÊZÎDÎLER İÇİN ÇADIRKENT KURULACAK

Êzîdîler için çadırkent kurulacak

Batman'da Êzîdîler için 2 bin kişilik çadırkent kurulacağı belirtildi.

28 Ağustos 2014 Perşembe 21:13

Batman Belediyesi, Şengal'den IŞİD katliamından kaçarak Batman'a sığınan Êzîdî aileleri halk evlerine ve Beşiri ilçesinde bulunan köylere yerleştirirken, Êzîdîlerin gelişinin sürmesi nedeniyle Uğurca köyünde 2 bin kişilik çadır kurmayı kararlaştırdı.

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, 2 bin kişi kapasiteli çadırın 5 gün içerisinde hazır hale getirileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Batman'da 2 bin 300 Êzîdî bulunuyor. Bu sayının artacağını düşünüyoruz. Sınıra yığılan insanların sayısının 60 binin üzerinde olduğunu biliyoruz. Êzîdîler dağlık alandan saat aç ve susuz şekilde yürüyerek geliyor. Belediye olarak her şeyi karşılayamıyoruz. Vatandaşlarımızda bu konuda duyarlılık bekliyoruz." 

Batman'da 9 Êzîdî köyü bulunduğunu ancak buradaki vatandaşların büyük bölümünün Avrupa'ya göç ettiğini anımsatan Özdemir, bu köylerdeki evleri onararak bazı Êzîdî ailelerini buraya yerleştirdiklerini kaydetti. basından
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.