12 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

FERAŞİN YAYLASI’NDA CANLI KALKAN EYLEMİ BAŞLADI

Feraşin Yaylası’nda canlı kalkan eylemi başladı

Van-Hakkari-Şırnak üçgeninde “Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edilen Feraşin Yaylası’nda canlı kalkan eylemi başlatıldı.

20 Ağustos 2015 Perşembe 23:52

HDP ve DBP Van il örgütleri, "Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edilen Van-Şırnak-Hakkari üçgenindeki Feraşin Yaylası'nda çatışmaların önüne geçmek amacıyla çadır kurarak, canlı kalkan eylemi başlattı.

"Şehit Memed Goyi ve Şehit Rojîn Gewda Şehitliği"nin yanında kurulan çadırdaki eyleme HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, HDP ve DBP yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile halk katıldı.

Devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan HDP Milletvekili Hezer, devletin asimilasyon ve inkar politikalarına rağmen bugüne kadar mücadelelerinden, özgürlüklerinden, insanca yaşam isteklerinden taviz vermediklerini ifade etti. 

Hezer, ''2013 yılında Sayın Abdullah Öcalan'ın büyük çabalarıyla başlattığı bir süreç vardı ve bu çatışmasızlık süreci başta Kürtler olmak üzere bütün Türkiye halkları artık bu topraklarda savaşın olmayacağına inandılar. 

akat bizim için bu kadar hayati olan bir mesele AKP ve Erdoğan için tamamen bir iktidar olma hırsıymış. Onlar bu kadar insanı, bu kadar büyük bir mücadeleyi, oyları uğruna bir tarafa bırakıp tüm annelerin evlerine, ocaklarına tekrardan ateş düşürdüler'' dedi. 

Şu an içinde bulunulan sürecin 90'lardaki durumdan bir farkı olmadığını vurgulayan Hezer, ''Bir taraftan infazlar yapılıp siviller katlediliyor. Diğer taraftan operasyonlar başlatılıp aynı zamanda ormanlar doğa katlediliyor.

Türkiye'de şuan cenazenin gitmediği bir yer kalmadı, huzurla uyunulan bir gün yok. Bunun tek nedeni Erdoğan'ın başkan olamaması. Yani bir adam başkan olacak diye o ülke o topraklar kan gölüne dönüşecek'' değerlendirmesinde bulundu. 

Konuşmaların ardından kitle çadıra geçerek dengbejlerin dinletisi eşliğinde barış çadırı nöbet eylemine başladı. anf

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.