19 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara22°C

FRANSIZ TURİST ÜLKESİNE DÖNDÜ

Fransız turist ülkesine döndü

Hakkari'de aracının kaza yapması sonucu 4 aydır mahsur kalan Fransız turist, arızanın giderilmesi üzerine ülkesine dönmek üzere hareket etti.

10 Mayıs 2011 Salı 16:21

Feyzullah Taş-  Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan ve 10 yıl önce Müslüman olarak 'İsmail Mert' ismini alan bilgisayar mühendisi, yaklaşık 4 ay önce kendi aracıyla Türkiye turuna çıktı. Hakkari üzerinden Şırnak istikametine giderken Suvara Kutran Geçidi'nde kar temizleme çalışması yapan Karayolları 114. Şube Şefiğine ait iş makinesinin çarpması sonucu aracı hasar gören Mert, kazadan yara alamadan kurtuldu. Karayolları ekipleri tarafından çekiciyle Hakkari'ye getirilen araç ise burada tamir edilemeyince Van'a götürülerek bakıma alındı.

Yaklaşık 4 aydır aracının tamirden çıkmasına bekleyen Fransız turist İsmail Mert'e, Doğanlı köyünde ikamet eden 12 nüfuslu Cemal Zirek sahip çıktı. Evinin bir odasını İsmail Mert'in tahsis eden Zirek, turistin her türlü ihtiyacını karşıladığı gibi aracının tamirinin bir an önce bitmesi için de sürekli Van'a gidip geldi. Köyde kaldığı sürede Kürtçe öğrenen ve köylülerle güzel diyaloglar kuran Fransız turistin aracı onarılarak kendisine teslim edildi.

İsmail Mert, aracına kavuştuktan sonra gerekli hazırlıklarını yaparak ülkesi Fransa'ya dönmek üzere 4 aydır kaldığı Doğanlı köyünden ayrıldı. Ayrılmadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yapan İsmail Mert, 4 aydır burada kaldığını belirterek ülkesi Fransa'ya döneceği için mutlu olduğunu söyledi.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.