09 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara21°C

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 17 BİNE YÜKSELDİ

Gazze'de ölü sayısı 17 bine yükseldi

İsrail bugün de Gazze'nin ana şehirleri ve çevresindeki saldırılarına devam etti.

08 Aralık 2023 Cuma 16:01

Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığı, Gazze'de ölü sayısının 17 bine yükseldiğini bildirdi.

Bugün erken saatlerde yapılan açıklamada Gazze şehir merkezi yakınlarındaki saldırılarda 40 kişinin daha öldüğü, Cebaliye ve Han Yunus'ta ise "düzinelerce" kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Filistinli şair Refaat Alarer de hayatını kaybetti

Saldırılarda, Gazze'de hikayelerini İngilizce yazmayı tercih eden genç yazar kuşağının liderlerinden biri olan Filistinli şair Refaat Alarer'in de hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada, askerlerin Hamas'ın Gazze’deki liderlerinden olan 61 yaşındaki Yahya Sinwar'ın Han Yunus'taki evine yaklaştığını belirterek, "onu bulmamızın an meselesi" demişti.

Öte yandan İsrail televizyonlarının dün Gazze'de İsrail askerleri tarafından alıkonulan, gözleri bağlı, üzerlerinde sadece iç çamaşırı olan Filistinli erkeklerin görüntülerini yayınlaması, sosyal medyada sert tepkilere neden oldu.

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari düzenlediği basın toplantısında, "Kimin Hamas'la bağlantısı olduğunu, kimin olmadığını araştırıyoruz” dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.