06 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

GEÇİTLİ KÖYÜ KATİL DERESİNDE ALABALIK BEREKETİ

Geçitli köyü Katil Deresinde alabalık bereketi

Hakkari’nin Geçitli Köyündeki Katil Deresinde alabalık bereketi yaşanıyor.

05 Ağustos 2016 Cuma 12:57

 İşsizliğin her geçen gün arttığı Hakkari’de ailelerinin geçimini sağlamak için alabalıkların bulunduğu derelere yönelen işsizler burada avladıkları balıkları satarak aile bütçelerine katkıda bulunduğu belirtildi.

 Yaz aylarında Sümbül Dağı eteklerinde pancar toplayarak, sonbahar aylarında ise, Zap suyu ve değişik derelerde balık tutan işsiz gençler aile bütçelerine bir nebzede olsa katkıda bulunmak için büyük çaba harcıyor.

Şehirden 70 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaz aylarında hiç kimsenin yanında bile yaklaşamadığı ve nice canlar alan Geçitli Köyündeki Katil Deresine yönelin gençler burada alabalık avlayarak merkezde satmanın mutluluğunu yaşıyor.

Balık avlayarak geçimlerini sağlayan gençler,”Hakkari’de fabrika ve iş sahaları bulunmuyor. Yaz aylarında dağlarda pancar toplayıp merkezde satıyoruz.

Sonbahar aylarında ise ya alabalık avlıyoruz yada köylerde çiftçilik yaparak aile bütçemize katkıda bulunuyoruz.  Oldukça berrak olan derelerde tutuğumuz balıkları merkezde kilosunu 6 TL’den satıyoruz. Böylece evimize ekmek götürüyoruz şeklinde konuştular.  Fotoğraf: Gaffar Dincer-Hakkarihabertv.com

 
 
 
 


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.