05 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

GEVER'DE GELENEKSEL YIL SONU SERGİSİ

Gever'de geleneksel yıl sonu sergisi

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 2012-2013 öğretim yılında kadın giysileri dikimi, makine nakışları, ahşap boyama ve gümüş takı tasarım kurslarını bitiren kursiyerlerin ürünlerinin sergilendi.

29 Mayıs 2013 Çarşamba 17:52

 İlçenin 50. Yıl İlköğretim Okulunda Kaymakam Yasin Tikdağ tarafından açılışı yapılan geleneksel yılsonu karma sergisinde kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Açılıştan bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Yağan, Halk Eğitim Merkezleri gönüllüye bağlı olarak her yaştaki ilgi yetenek ve beklentileri doğrultusunda mesleki, teknik, sosyal ve kültürel amaçlı kurslar düzenlendiğini söyledi.

Hayat boyu öğrenmede eğitim merkezi olan Halk Eğitim Merkezleri’nin ‘beşikten mezara kadar’ eğitim ilkesiyle tüm bireylere toplumun içindeki tüm insanlara hizmet vermeyi kendisini amaç edinmiş eğitim kurumları olduğunu ifade eden Yağan, “Yüksekova Halk Eğitim Müdürlüğü olarak 2012-2013 eğitim - öğretim yılında 44 farklı branşta 314 kurs açılmıştır. Bu kurslarımıza 2531 erkek 3519 bayan olmak üzere toplam 6050 kursiyerimiz katılmıştır” dedi. Konuşmalardan sonra Kaymakam Yasin Tikdağ ve beraberindekiler, sergilenen eserlerin bulunduğu stantları dolaşarak ürünler hakkında usta öğreticilerden bilgi aldılar. Haber: Sayım Harmancı (İHA)

sergi-m.jpg


 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.