05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

GÜMRÜK EKİPLERİNİ ŞAŞIRTAN TIR

Gümrük ekiplerini şaşırtan tır

Hakkari'nin Esendere Sınır Kapısı'nda çay yüklü olduğu beyan edilen bir TIR'da yapılan aramada, kurumuş ot ve ıslak tuz dolu çuvallar bulundu.

16 Haziran 2011 Perşembe 19:48

Edinilen bilgiye göre, sınır kapısında görevli Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü ekiplerince yapılan risk analizi neticesinde; Transit Ticaret Rejimi çerçevesinde Mersin'den İran'a götürmek üzere 24 bin 330 kilogram siyah çay yükü olduğu beyan edilen C.I. idaresindeki TIR'da inceleme yapıldı.

Ekipler, aracın güvenlik halatının dorsenin ön kısmında metal korumanın altından kesilmiş olduğunu ve kesik kısımların ısıtılarak birbirlerine tutturulmaya çalışılıp metal kısmın altına gizlendiğini tespit etti.

kacakcilik-1.jpg

Daha sonra görevli ekipler tarafından tamamen açılan TIR'ın içerisinde beyan edildiği gibi yaklaşık 250 bin dolarlık siyah çay yükünün olmadığı, bunun yerine aynı ağırlığı sağlamak amacıyla kurumuş ot ve ıslak tuz dolu çuvallar konulduğu tespit edildi. Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.