03 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

GÜNYÜZÜ GÖRMEK İÇİN AKÜLÜ SANDALYE İSTİYOR

Günyüzü görmek için akülü sandalye istiyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Yukarı Kayalar köyünde hastalığı nedeniyle dışarı çıkamayan Fazıl İnan Günyüzü görmek için devlet büyükleri ve hayırsever vatandaşlardan akülü sandalye talebinde bulundu.

07 Mart 2021 Pazar 08:35

  Irak’ın sıfır noktasında Şemdinli Yukarı Kayalar köyünde ikamet eden 47 yaşındaki Fazıl İnan, yaklaşık 6 yıl önce domuz gribi yakalandı.  Tedavisi bir süre devam eden İnan, hayatta kalmayı başardı. Ancak yatağa mahkum oldu.

Eşi tarafından tüm ihtiyaçları karışlanan İnan, misafirleri görünce göz yaşlarına hakim olamadı. İnan dışarı çıkmak istediğini belirterek devlet büyükleri ve hayırseverlerden gezip dolaşması için akülü sandalye alınması ricasında bulundu.

Kayalar köyü sakinleri ise, maddi durumu iyi olmayan İnan’nın zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirttiler. Eşi tarafından bakılan İnan’ın ayağa kalkamadığı için gün yüzü görmediğini söyleyen köylüler, kendisine misafirliğe giderken, sürekli dışarı çıkmak için ağladığına şahit olduklarını ifade ettiler.

 Akülü sandalye temin edilmesi halinde İnan’ın köyün içini görebileceğini belirten, köylüler,  İnan’nın bu isteğinin yerine getirilmesi için duyarlı hayırsever vatandaşların kendisine Yardımcı olmasını istediler. Haber: Feyzullah Taş

hasta-001.jpg1-557.jpg


  

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.