19 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

HACI ADAYLARI ŞEYTAN TAŞLADI

Hacı adayları şeytan taşladı

Hac farizasını eda etmek için Mekke'ye gelen 2 milyondan fazla hacı adayı, Müzdelife vakfesinin ardından yürüyerek geldikleri Mina’da şeytan taşlamaya başladı.

15 Ekim 2013 Salı 22:41

Arafat’ta vakfeye duran 2 milyondan fazla hacı adayı, akşam güneşinin batmasının ardından yola çıkarak Müzdelife’ye geldi. Burada akşam namazını yatsı ile birlikte cem-i takdim ederek, 70 adet nohut büyüklüğünde taş toplayan hacı adayları, Mes’arilharam denilen yerde Müzdelife vakfesine durdu.

video-galeri.20110227163236.gif

Müzdelife vakfesi sonrası büyük çoğunluğu yürüyerek Mina’daki Jamarat bölgesine akın eden hacı adayları, haccın vaciplerinden biri olan şeytan taşlama görevini eda etmeye başladı.

Cemre-i Akabe denilen yerde sağ elin baş ve işaret parmakları ile tuttuğu 7 adet taşı tek tek atan hacı adaylarının bir bölümü Mina’daki çadırlarına giderken, bir kısmı da yürüyerek Mekke’de kaldıkları otellerine döndü.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.