18 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

HAKDA’DEN KAYME SARAYI AÇIKLAMASI

HAKDA’den Kayme sarayı açıklaması

Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu Sözcüsü Nihat Gür, Hakkari’mizi temsilen Şemdinli Nehri’nin Kayme Sarayı’nı resmetmesi kesinlikle sıradan bir tercih ve hamle değildir dedi.

21 Aralık 2020 Pazartesi 14:56

HAKDA) Platformu Sözcüsü Nihat Gür,”“Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.” (Mâide Suresi 90. Ayet)

Dinimizce ayetlerle yasaklanmış ve pislik olarak belirtilen içki kutularının üzerinde dini ve manevi mekanlarımızı ilimizi temsilen resmetmek en hafif deyimiyle ahlaksızlığın en çukur halidir.

Tuborg içki şirketinin bira kutusu üzerinde Hakkari’mizi temsilen Şemdinli Nehri’nin Kayme Sarayı’nı resmetmesi kesinlikle sıradan bir tercih ve hamle değildir. Özellikle ilimizin maneviyat ve dini eğitim temsiliyetinde merkezi konumu olan Nehri’nin seçilmesi iblisi zihniyetin yansıması ve çabasıdır.

İlimizin maneviyat merkezi olan Nehri Kayme Sarayı’nı bu şekilde değersizleştirilmeye çalışan Tuborg içki şirketi ve zihniyetini tel’in ediyor ve kınıyoruz. Ve bilinsin ki, Hakkari halkı kendi değerlerini sahiplenecek irade ve İslami hassasiyete fazlası ile sahiptir.

İslami medeniyet değerlerimize yapılan bu hadsiz ve ahlak dışı harekete karşı sesimizi yükseltecek ve gereken tüm hukuki girişimleri gerçekleştireceğimizi halkımıza beyan ediyoruz.

HAKDA Platformu bileşenleri olarak, medeniyet ve yerel değerlerimize karşı gerçekleştirilen bu abes ve kirli hamlenin karşısında bize düşen her sorumluluğu sonuna kadar ifa edeceğiz inşallah. Maneviyat mekanlarımızı dinimizce haram olan bira kutularının üzerinde kullanmayı halkımızın değerlerine saldırı olarak kabul etmekteyiz.

Bu minvalde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Adalet Bakanlığını göreve çağırıyor, ilimizin maneviyatına yapılan bu etik dışı hareket hakkında gerekli soruşturmaların başlatılmasını ve bu bira kutularının toplanmasını Hakkari halkı adına talep ediyoruz. Farklı kurum ve STK’larımız olarak da hukuki şikayet girişimlerimizi gerçekleştireceğimizi basına ve halkımıza beyan ediyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

kayme.jpeg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.