17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

HAKKARİ AKP KADIN ŞİDDETİNİ KINADI

Hakkari AKP kadın şiddetini kınadı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hakkari Kadın Kolları Başkanı Remziye Müezzinoğlu, Kadına yönelik şiddete hep birlikte mücadele etmeliyiz dedi.

25 Kasım 2010 Perşembe 21:36

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yapan Ak Parti Hakkari Kadın Kolları Başkanı Remziye Müezzinoğlu, 25 Kasım 1960 tarihinde Dominik Cumhuriyetinde verdikleri insan hakkı mücadelesine karşılık, Mirabal kız kardeşler diktatörler öldürüldüğüne dikkat çekti.

 

Müezzinoğlu,”Mirabal kardeşlerin canların pahasına verdikleri mücadele, insan hakları ve kadın hakları savunucularını ortadan kaldırılması için uluslararası mücadele günü' olarak kabul edildi.

 

Bireylerin hem fiziksel hem de ruhen sağlıklı olduğu toplumlar gelişme yolunda ilerleyebilirler siyaset kurumu irade koyan, karar olan bir kurum olmakla birlikte toplumsal değişimi ve dönüşümü topyekûn bir seferberlik gerektirir ve şiddetle mücadelede siyasetin günlük kısır tartışmaların dışında konuya aynı duyarlılıkta bakmalı, ortak bir eylem planı çerçevesinde hareket etmelidir. Kadına yönelik şiddete hep birlikte mücadele etmeliyiz. Birbirimize destek vermeliyiz” dedi.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.