30 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

HAKKARİ BELEDİYESİNDE 'ŞIRINGALI ÇİKOLATA' DENETİMİ

Hakkari belediyesinde 'şırıngalı çikolata' denetimi

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte , “şırınga çikolata' ve benzeri ürünlerin denetimi yaptı.

19 Aralık 2019 Perşembe 11:07

Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iki çocuğun yaşamını yitirmesine yol açan 'şırınga çikolata' denen ürünün, okul kantinlerinde satılıp satılmadığını tespit etmek amacıyla denetim gerçekleştirdi.

Okul kantinleri, Okul etrafında satış yapan market, büfe ve bakkallarda denetimlerde bulunan ekipler özellikle 'şırınga çikolata' denen ürüne yönelik denetim yaptı. Ekipler, temizlik, hijyen ve gıda ürünlerinin son kullanım tarihine yönelik kontroller de gerçekleştirdi.

Zabıta ekiplerinin sıkı denetim uyguladığının altını çizen  Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri,”En değerli varlığımız olan çocuklarımızın hayatını tehdit eden, sağlığını bozan her türlü gıda ürününün satışına yönelik kontrol ve denetimler, Gıda Kontrol Birimi ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri devam etmektedir.

Başta okul kantinleri olmak üzere, her türlü gıda satışı yapılan işletmelerin sahiplerinden de gereken hassasiyeti ve duyarlılığı bekliyoruz. Denetim ve uyarılara rağmen bu tür ürünlerin satışını yapan işletmelere yönelik yasal işlemleri başlatacağız” denildi. Haber: Feyzullah Taş

1-345.jpg


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.