30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

HAKKARİ EĞİTİM-SEN 1500 ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR

Hakkari Eğitim-Sen 1500 öğretmen açığımız var

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi eğitim sorunları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

19 Eylül 2016 Pazartesi 12:30

Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan, gerek Eğitim Sen’in, gerekse üyesi olduğumuz KESK ve uluslararası sendikal örgütlerin Türkiye’de yaşanan ihraçlar ve açığa almalarla ilgili olarak başlattıkları girişimler sürmektedir dedi.

Haksız yere ihraç edilen, sendikal eylemler nedeniyle açığa alınan tüm eğitim emekçileri görevlerine dönene kadar bütün gücümüzle hem hukuksal, hem de örgütsel mücadelemizi sürdüreceklerini ifade eten Aşkan, bugüne kadar attıkları her adımda, aldıkları her kararda sadece siyasi tasarruflar üzerinden hareket edenler, hukuk önünde er ya da geç hesap vereceklerini ve yaptıkları zulmün yanlarına kalmayacağını çok iyi bilmelidir dedi.

 Aşkan,”Eğitim Sen, nereden ya da kimden gelirse gelsin, eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini hedef alan, iktidarın baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına zemin hazırlayan her türlü yasa dışı girişim ve saldırının karşısında hukuksal ve örgütlü mücadelesiyle durmayı sürdürecektir.

Hukuksuz bir şekilde açığa alınan tüm eğitim emekçilerinin yanında olduğumuz bilinmelidir”
  Hakkari’de 1500 öğretmen açığı var.

Hakkari ve ilçelerinde eğitim öğretim yılı her zamankinden daha çok sorunla başladığını da söyleyen Aşkanr,”Bin 500’e aşkın öğretmen açığı,  

başta Yüksekova ilçesinde olmak üzere, derslik, pansiyon, lojman açığı bile sağlıklı bir eğitim öğretimin olamayacağının göstergesidir.

İl Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bakanlık tarafından ortak bir çalışma ile ilimizdeki öğretmen açığının en kısa zamanda giderilmesini talep ediyoruz.

 Bakanlık tarafından yapılacak öğretmen atamalarına kadar yapılacak tüm görevlendirmelerde ve ek ders karşılığı çalıştırmalarından şeffaf ve adaletli bir uygulama yapılmasının takipçisi olacağız.

Taleplerimiz “Eğitim politikalarının belirlenmesi ve uygulanması sürecinde bugüne kadar benimsenen tekçi, dayatmacı ve dışlayıcı anlayıştan vazgeçilmeli, eğitim sistemi kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkını gözeten bir anlayışla yeniden düzenlenmelidir” dedi. İHA
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.