09 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara24°C

HAKKARİ GEÇİMLİ'DE SİVRİSİNEK İSTİLASINA MÜDAHALE

Hakkari Geçimli'de sivrisinek istilasına müdahale

Sivrisinek istilasına uğrayan Hakkari'nin Geçimli köyünde Hakkari Belediyesi veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlama çalışması başlatıldı.

23 Temmuz 2023 Pazar 10:47

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Geçimli köyünde son günlerde sayıları artan sivrisineklerle mücadele başlatıldı. 

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'ın talimatları ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar'ın girişimleri sonucu Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından köyde ilaçlama yapıldı.

Köylerinin sivrisinek istilasına uğradığına dair çektiği görüntüleri yetkililer ile paylaşan ses sanatçısı Dilan Ölmez, köylülerin uykularını kaçıran sivrisineklere bir çare bulunması talebinde bulundu. Ölmez, "Sivrisinekler yüzünde günlerce dışarı çıkamaz olduk. Kapı ve pencerelerimizi açamadık.

Kadın ve çocukların vücutlarındaki sivrisinek izleri halen bulunuyor. Durumu Hakkari Valiliğine bildirdik. Allah razı olsun, hemen belediye ilaçlama ekiplerini köyümüze yönlendirdi. İlaçlamayla sivrisinek sayısında azalma yaşandı. Haftada bir ilaçlamanın yapılması ricasında bulunuyoruz" dedi. Haber: Feyzullah Taş


0861b86b-2c7a-4394-9be6-64bfeb884426.jpg2bff74cc-20ef-4b59-9139-d4aa85fdf625.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.