03 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

HAKKARİ İL MÜFTÜLÜĞÜ MUTAD TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Hakkari il müftülüğü mutad toplantısı düzenledi

Hakkari İl Müftülüğü düzenlediği Mutad toplantısında personeli ile bir araya geldi.

18 Kasım 2015 Çarşamba 11:46

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, müftülük şube müdürü, vaiz, büro personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda personele hitap eden İl Müftüsü Geylani Diyanet olarak en önemli görevlerimizden biri olan umre ibadeti için müracaatlar geçen hafta salı günü itibariyle başlamış ve Ramazan ayına kadar da devam edecektir dedi.

Geylani,” Umre ibadetinin önemi konusunda cemaatinizi bilgilendirerek, müracaat etmek isteyenleri müftülüklerimize yönlendirin. Kış mevsiminin nerede ise başlamış olmasından dolayı, camilerde cemaatin huşu içerisinde ibadetlerini yapabilecek ortamı oluşturmaya, yakacak ihtiyacınızı daha şimdiden gidermeye gayret edin.

Gerek İşkur Müdürlüğü tarafından cami ve kurslarımıza ihdas edilen geçici işçiler, gerekse bizzat tarafınızdan görevlendirilecek vatandaşlar  eliyle cami ve kursların temizliğini yaptırmaya mümkün derece özen gösterin. Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri almak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olun.

Özellikle okul dışındaki zamanlarda çocukların camilere gelmeleri için aileleri ile irtibata geçerek gerekli telkinlerde bulunun. Önümüzdeki 24 Kasım gününün öğretmenler günü olması vesilesiyle bu haftaki vaazlarınızda dinimizin ilme ve öğretmene verdiği değeri anlatmaya çalışın.

Başkanlığımızca basımı yapılarak illere gönderilen 2016 yılı Diyanet Takviminin görevlilere dağıtımı da başlamış bulunmaktadır.

Bulunduğunuz çevrede ihtiyaç duyulabilecek sayıda takvimi alıp, vatandaşlarımıza ulaştırarak okumalarını sağlamaya çalışın.

Zira takvimler güncel dini konular dikkate alınarak hazırlanmakta ve bir çok konuda duyurucu bilgilerle donatılmış bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Burada konuşan Hakkari Üniversitesi Rektör Danışmanı İlahiyatçı Yazar Halil Atalay Kişisel gelişim, kendini tanıma ve kendini geliştirme konusunda yapılması gerekenler hakkında slayt gösterisi eşliğinde müftülük  personelini bilgilendirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkililerince madde bağımlığı konusunda bilgilendirilen görevlilerimizin  dilek ve temennileri alındıktan sonra toplantı sona erdi. Hakkarihabertv.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.