12 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara13°C

HAKKARİ KESK ŞUBELER PLATFORMUNDAN AÇIKLAMA

Hakkari kesk şubeler platformundan açıklama

Hangi kurumda olursa olsun KESK, her türlü haksızlığı protesto eylemlerini sürdürüyor.

31 Mayıs 2011 Salı 16:39

Ehliyet ve orta öğretim sınavlarının dışındaki tüm sınavların koordinatörlüğünü Hakkari Üniversitesi yapmaktadır. Sınav görev dağılımının adil yapılmadığını savunan Üniversite Eğitim Sendikası üyeleri tüm kamu emekçileri sendikasının destek ve katılımıyla bir basın açıklaması yaptı.

Rektörlük hizmet binası önünde gerçekleşen basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi; “Yönetim, akademik ve idari personel ayırımı yaparak hiyerarşik yapıyı derinleştirmiştir. Sınavlardaki görev dağılımı konusunda yaşanan ciddi sorunlar var. ÖSYM İl Temsilcisi Y.Ç’nin memur olmayan çalışanlara ve insiyatif kullanarak arzu ettiği kişilere görev vermesi bunun en iyi kanıtıdır.

İdari personelin fazla mesai, döner sermaye, ikramiye, ek ödenek ve buna benzer herhangi bir ekstra geliri olmaması diğer çalışanlara göre zaten avantajız konumdadır. Yasal anlamda bir kısıtlama olmamasına rağmen bu hiçbir idarecinin böyle bir hak kısıtlamaya hakkı olmadığına inanıyoruz. Bu sorun kimden kaynaklanmış olursa olsun çalışanlara yapılan bu haksızlığın derhal giderilmesi gerekmektedir. Üniversite yönetimini ve ÖSYM temsilciliğini bu konuda gerekeni yapmaya çağırıyoruz.”

Basın bildirisi okunduktan sonra alkışlar eşliğinde sessizce dağıldı.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.