30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

HAKKARİ KÜLTÜRÜ SERGİLENDİ

Hakkari kültürü sergilendi

Van 3. Turizm Fuarı'nda sergilenen Hakkari kültür standının büyük beğeni topladığı belirtildi.

17 Ekim 2012 Çarşamba 11:27

Fuarla ilgili bir açıklama yapan Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van’da düzenlenen 3. Turizm Fuarı'nda sergilenen Hakkari yöresine ait kilim, bal, ceviz, yöresel kıyafetlerin yanı sıra tarihi ve doğal güzelliklerini hitaben kitap, broşür, CD, afiş, harita ve çeşitli görsel tabloların ilgi odağı olduğu belirtildi.
 

Açıklamada,” Türkiye'den ve İran'dan firmalar, kaymakamlıklar, il kültür ve turizm müdürlükleri ile belediyelerin katıldığı Van 3. Turizm Fuarı'nın açılışı, Van Altaylı tesislerinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapıldı. Açılışa Van Valisi Münir Karaloğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, TÜRSAB Başkan Yardımcısı ve turizm sektöründe hizmet veren çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri de katıldı. Bakan Günay, Van'ı bölgenin merkezi haline getirip Van Gölü havzasındaki illeri tanıtmak istediklerini belirtti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından, Hakkari'nin beğenilen kilimlerini, balını, cevizini ve yöresel kıyafetlerinin yanı sıra ilin sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerini kitap, broşür, CD, afiş, harita ve çeşitli görsel tablolarla tanıtarak fuarı ziyaret eden izleyicilerin dikkatlerine sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, standımızı ziyaret ederek Hakkari hakkında yetkililerden bilgi aldı” denildi. Hakkarihabertv.com

 


 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.