04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

HAKKARİ STANDI İSTANBUL EMİTT FUAR'INDA İLGİ ODAĞI

Hakkari standı istanbul emitt fuar'ında ilgi odağı

Hakkari, İstanbul'da düzenlenen 16. Uluslararası EMITT Fuarı'na, Doğu Andolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) mali ve teknik desteği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinasyonunda oluşturulan organizasyonla katıldı.

11 Şubat 2012 Cumartesi 17:27

Haber: Feyzullah Taş-Turizm Müdürlüğünün koordinasyonunda oluşturulan organizasyonla katıldı. Türkiye'deki 81 ilin yanı sıra Asya'dan, Avrupa'ya, Afrika'dan Orta Doğu'ya kadar birçok ülkenin katıldığı fuarda, tarihi, turistik ve kültürel zenginlikler tanıtıldı.

Fuarda Hakkari balı, cevizi, kilimi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı yanı sıra Hakkarili sanatçıların seslendirdikleri birbirinden güzel ezgiler ve Şemdinli yöresi düzele (pik) havaları ile yöresel kıyafetlerle halaylar çekildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan ve çok sayıda davetli de Hakkari standını ziyaret ederek Hakkarili sanatçıların türküleri eşliğinde birlikte halay çekti.

fuar-1.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.