18 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara23°C

HAKKARİ TELEKOM MAĞDUR EDİYOR

Hakkari Telekom mağdur ediyor

Hakkari Türk Telekom İl Müdürlüğü’nün son günlerde abonelerini mağdur ettiği belirtildi.

08 Ekim 2011 Cumartesi 17:35

Bir süreden beridir yol yapım ve genişletme çalışmaları nedeniyle telefon ve ADSL hatlarında meydana gelen arızalar yüzünden Hakkari’de birçok vatandaşın mağdur edildiği belirtildi. İlgili kurumun ise bazı noktalardaki arızayı geçte olsa giderdiği ifade edildi.

 

 İKİNCİ DEFA MAĞDUR OLDULAR

 İlgili kurumun son günlerde abonelerini bilgilendirmeden altyapı çalışmaları başlatması vatandaşları çileden çıkardı. Yaklaşık 2 aydır ADSL’den mahrum kalan Dağgöl Mahallesi sakinleri, okulların başlamasına rağmen hatları yapılmadığı için internete giremeyen çocukların derslerinden geri kaldığı gibi kendilerinin ise haberleşmeden yoksun kaldığını ifade ettiler.

 

 Mahalle sakinleri,”Biz ilgili kuruma ADSL ücreti olarak her ay düzenli ödememizi yapmamıza rağmen verilen hizmetten faydalanamıyoruz. Bunu ilgili kurumla görüştüğümüzde ise daha iyi hizmet için müteahhit firma altyapı çalışmaları yapıyor şeklinde cevap alıyoruz. 2 ay müşteri mağdur edilir mi? sorularımıza ise, 2 ay ADSL kullanmadıysanız sistemden araştırılıp ücreti sizden alınmayacaktır deniliyor. Bu tamamen bir yalandır. Bazı mahallelerde vatandaşlar 2 ay boyunca internetten mahrum kalmış. İlgili kuruma dilekçe vererek hizmet alamadık. Hizmet alamadığımız ayların ücretlerini ileriki aylardan mahsup edin talebinde bulunmuş. Ancak (Yol çalışmaları bize ait değil, yolu yapan firma bozmuş) cevabı ile talepleri ret edilmiştir. Hangi çağda yaşıyoruz. Kurumu aradığımızda ise müdürü, müdür yardımcıları il dışında şeklinde cevap alıyoruz. Müşteri hizmetlerini aradığımızda ise kurumla irtibata geçin diyor. E kurumda müdür yok nereye başvuralım. Şunu belirtmek istiyoruz verdiğimiz ücreti helal etmiyoruz. Hatlarımız yapılmadığı taktirde telefon ve ADSL hatlarımızı iptal ederek başka tarifelere geçeceğiz” şeklinde konuştular..

 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise Kurum yetkililerine seslenerek,”Sayın kurum yetkilileri bunu da unutmayın geçmişteki bazı personellerinizin pasifliği yüzünden 3 bin 800 abone icralık duruma düşmüştü. Bu aboneleri icraya vererek katlanan ücretlerin tahsilâtını yapıyorsunuz ve halende bu tahsilat devam ediyor" iddiasında bulundu.

 

İlgili kurumun bazı çalışanları ise, daha iyi bir hizmet için altyapı çalışmaları başlatıldığını bu sıkıntıyı gidermek için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği söylediler.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.