05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C

HAKKARİ VALİLİĞİ 50 YILLIK KABUSA SON VERDİ

Hakkari Valiliği 50 yıllık kabusa son verdi

Hakkari’nin Ağaçdibi köyünde yaklaşık 50 yıldır çığ kabusu yaşayan köylüler Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından bu kabustan kurtarıldı.

22 Kasım 2020 Pazar 08:30

İl Özel İdaresi ekipleri köyün üst kısımlarında bulunan dağlık alanın yamaçlarında çalışan iş makineleri zirveye 50 metrede bir perdeleme yaparak gelen rüzgar ve doğal sebeplerden oluşan kar yüklerini azaltarak, çığ tehlikesini önlemek için büyük bir çalışma örneği sergiledi.

Köylerinin 70 hanelik ve 600 nüfuslu olduğunu belirten Ağaçdibi köyü muhtarı Ramazan Adıyaman, yaklaşık 50 yıldır köylerin çığ tehlikesi altında bulunduğunu belirterek Valilik İl Özel İdaresi ekiplerinin bu korku dolu kâbusa son verdiğini söyledi.

Adıyaman,”Yaklaşık 50 yıldır köyümüz buraya taşınmış. Çığ tehlikesi altında idik. Sayın valimiz bize çığ bölgesi için iş makineleri verdi. Çağı engellemek için perdeleme yaptılar. İnşallah bu çığ tehlikesi artık sona erecek. Sayın valimiz İdris Akbıyık ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar’a teşekkür ediyoruz.

1992 yılında bir çığ tehlikesi oldu. Birkaç hane çığ altında kaldı. Kış aylarında millet baya korku yaşıyordu. Köy boşaltılarak tehlike geçen kadar başka mahallelere gidiyorduk. İnşallah bundan sonra bu çığ kabusu  bitecek dedi.

Engelli çocuğu bulunan Hasan Adıyaman ise, 50 yıldır bu köyde yaşadığını ve engelli bir çocuğunun olduğunu söyledi.

Adıyaman,”Kış aylarında korudan evlerimizde kalmıyorduk. Valilik durumu öğrenince hemen konuya el attı ve bize bu korkulardan kurtardı.

Valimiz başta olmak üzere il özel idaresi şefi ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş

hakkari-agacdibi-koyu.jpghakkari-agacdibi-koyu-2.jpghakkari-agacdibi-koyu-3.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.