30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

HAKKARİ VALİSİ AKBIYIK, ZAP’TA RAFTİNG YAPTI

Hakkari Valisi Akbıyık, Zap’ta rafting yaptı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Zap suyunda gençlerle beraber rafting yaparak “Hakkari gelişiyor dönüşüyor ve kalkınıyor” dedi.

20 Mayıs 2022 Cuma 16:33

Hakkari’de Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri nedeniyle kent merkezide 7 kilometre mesafede düzenlenen Zap suyundaki rafting etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Vali Yardımcıları, protokol üyeleri,  Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ve çok il ve ilçelerden çok sayıda sporcu kakıldı.

 Vali Akbıyık, Vali Yardımcıları ve Türkiye Rafting Federasyonu Genel Başkanı Fikret Yardımcı gençlerle birlikte rafting yaptılar.

Burada konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı idi. Bizde  Hakkari’de bir haftadır birçok sportif etkinlikle  gençlik ve spor bayramını büyük bir coşku ile kutladıklarını söyledi.

Vali Akbıyık, ”Rafting federasyonu genel başkanımız ve ekibi ile beraber Yüksekova’da rafting yaptık.
  Bugün’ de Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde gelen rafting kulüpleri ve gençlerimizle birlikte Zap’ta rafting yaptık. Artık Zap acılarla kötü anılarla alınmıyor. Zap’ta rafting yapılıyor, festivaller yapılıyor.

Hakkari’de sporun her türü başarıyla hem Türkiye’de hem de uluslar arası etkinliklerde temsil ediliyor.
  Kadın takımımız süper ligde, engelli spor takımımız ikinci basketbol liginde, kayaklı koşuda  Yüksekova takımı Türkiye milli takımının bel kemiğini uluşturuyor.

Hakkarili gençlerimiz çok yetenekli. Türkiye’nin  genç nüfusu oran olarak  yer Hakkari. Rafting Federasyonu, il gençlik spor müdürlüğü, tüm kurum kuruluşlarımızla gençlerimizi her türlü sportif faaliyetlere yönlendirerek tüm imkanlarımızı kullanıyoruz.

Hakkari sporda , sanatta, sağlıkta, eğitimde gelişiyor dönüşüyor, kalkınıyor. İnşallah bu gençlerimiz raftingde de Hakkari’nin Valiliğin, gençlik sporun ve gençlik spor il müdürlüğünün desteği ile  daha iyi yere gelecek. Rafting federasyonu başkanımız da burada kendisine teşekkür ediyoruz.

Geçen yılda burada Zap suyunda  Türkiye rafting şampiyonasını yaptık. İnşallah Türkiye  rafting şampiyonası burada yapmaya devam edeceğiz. Bu etkinliğe destek veren herkese teşekkür ediyoruz ve rafting sezonunu da burada başlatmış olduk” dedi.

Türkiye Rafting Federasyonu Genel Başkanı Fikret Yardımcı ise,” Yüksekova’da rafting yaptık. Çukurca’da incelemelerde bulunduk. Hakkari Zap suyunda muhteşem kalabalıkla rafting yaptık. Önemli olan şudur kahraman güvenlik güçlerimizin operasyonları neticesinde Zap spora elverişlidir.

Biz  bir ay sonra Hakkari’de fotosferi yarışması yapacağız. Bütün Türkiye’yi buraya bekliyoruz.  Hakkari’de hayat var gelin bu hayatı beraber yaşayalım. Biz her zaman Hakkari’de olacağız ve burada rafting adına sporcu fabrikası kuracağız. Ayrıca burada sportif turizm adına burada rafting eğitim merkezi olacak ve inşaatı başlamış durumda” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş

vali-rafting-1.jpgvali-rafting-3-001.jpgvali-rafting-4.jpgvali-rafting-5.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.