18 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C

HAKKARİ'DE 10 KASIM ETKİNLİKLERİ

Hakkari'de 10 kasım etkinlikleri

Hakkari’de sisli ve yağışlı havaya rağmen Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım 2012 Cumartesi 14:36

Konak Caddesi üzerinde bulunan valilik binası önünde yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen törene Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muzzafer Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yağışlar nedeniyle bazı öğrenciler valilik binası balkonunun önünde beklerken, bazıları ise şemsiye ile yağışlardan korunmaya çalıştılar. Çelenklerinin Atatürk anıtına konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Hakkari Belediyesi'nden katılan olmadığı için zabıtalar tarafından belediye çelengi geri götürüldü.
 

 Törenler, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anadolu Lisesi Müdürü Kazım Gür, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği koro ve tiyatro gösterisinin ardından program sona erdi.

10-kasim-1.jpg

10-kasim-2.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.